Slider

logo

Nieuws

Kappen onder de Wet natuurbescherming

Het college van B&W van Meierijstad gaat in maart nieuwe bebouwde kommen voor de Wet natuurbescherming voorleggen aan de gemeenteraad. Lees meer.

Sluiting knotseizoen 2018/2019

Stichting Het Roois Landschap organiseerde op zaterdag 19 januari 2019 wederom een knotdag. Dit jaar werd gekozen voor het perceel aan de Wolfswinkel 2A bij de fam. Kluijtmans. Bekijk ook de reportage van TV-Meierij.

Het Groene Woud trakteert op populieren

Vanwege haar derde lustrum trakteert het Groene Woud particulieren op gratis populieren. Zij kunnen deze op hun eigen terrein planten. Belangstellenden uit Meiereijstad, Best en Oirschot kunnen zich voor 15 februari aanmelden bij Rien van de Laar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0411-631332).

20 jarig Jubileum Roois Landschap

Op 27 november 2018 bestond de Stichting Het Roois Landschap 20 jaar. We vierden dit op 23 november 2018 met de onthulling van een object waarover u dezelfde dag werd geïnformeerd via de website van MooiRooi. Verder gaan we een mooie brochure uitgeven met de beschrijvingen van plaatselijke monumentale bomen, naast een wandel- en een fietsroute. Van een gedeelte van deze boombeschrijvingen van ons bestuurslid Henri van Weert hebt u in de loop van 2018 reeds kennis kunnen nemen via de Mooi Rooi krant.