Slider

logo

Nieuws

20 jarig Jubileum Roois Landschap

Op 27 november 2018 bestond de Stichting Het Roois Landschap 20 jaar. We vierden dit op 23 november 2018 met de onthulling van een object waarover u dezelfde dag werd geïnformeerd via de website van MooiRooi. Verder gaan we een mooie brochure uitgeven met de beschrijvingen van plaatselijke monumentale bomen, naast een wandel- en een fietsroute. Van een gedeelte van deze boombeschrijvingen van ons bestuurslid Henri van Weert hebt u in de loop van 2018 reeds kennis kunnen nemen via de Mooi Rooi krant.

Inzet voor fraai stukje erfgoed

Stichting Het Roois Landschap zet zich al bijna twintig jaar in voor de instandhouding en verbetering van het kleinschalige cultuurlandschap van Sint-Oedenrode. Eind november van dit jaar bestaat de stichting 20 jaar. Al die jaren zetten betrokken
Rooienaren zich in, zoals deze club mannen.

Lees meer: Inzet voor fraai stukje erfgoed

Wilgenknotdag in Sint-Oedenrode

'Takken er af, want anders scheurt de wilg uit elkaar'.
Veel knotwilgen op het terrein van Melkveebedrijf Van Gastel in Sint-Oedenrode staan er weer mooi kaal bij. Vrijwilligers van de Stichting Het Roois Landschap hebben de bomen geknot tijdens de jaarlijkse wilgen-knotdag.

Bron: Eindhovens Dagblad


Lopen door Middeleeuws landschap in Sint-Oedenrode

Lang voordat aardgas, stookolie of steenkool werd gebruikt, was het in de Meierij hard werken om je huis warm te krijgen. De boeren gebruikten hakhout of geriefhout, dat ze aan de randen van het gemeenschappelijke weidegebied (Groene Gemeint) op pootstroken plantten en om de zes jaar rooiden.

Bron: Eindhovens Dagblad