Diependaal-in-de-lente-14-05-2015.jpg
Dommel_bij_Nijnsel_4_mei_2015.jpg
H_van_Weert_Dommel_bij_Watermolenstraat_2015.JPG
Henri_van_Weert_zonsopkomst_5.JPG
Hulst_zaterdagmorgen_4_september_2010_078_bewerkt-1.jpg
Nijnsel_zondagmorgen_28_september_2013_146_bewerkt-2.jpg
Olland-dommeldal-zondag-18-april-2010-293.jpg
Panorama_Dommel_Olland_1_2.JPG
Panorama_Dommel_Olland_2.JPG
Panorama_Schijndelse_Heide_16_mei_2014_bewerkt-1.jpg
Panorama_boerderij_Everse_18_oktober_2014_bewerkt-2.jpg
Panorama_boerderij_Everse_26_03_2014_uit_RAW_bewerkt-1.jpg
Vrijdagmorgen_16_mei_2014_008_bewerkt-1.jpg

Gemeente Meierijstad
Sint-Oedenrode ligt in de Meierij van Den Bosch en behoort sinds 2017 samen met Schijndel en Veghel tot de gemeente Meierijstad.
Het riviertje de Dommel stroomt dwars door het historische centrum van Sint-Oedenrode en geeft het dorp een uniek karakter.
Of u nu in het omvangrijke buitengebied staat of midden in het centrum, overal is de natuur dichtbij. Een groene oase in het Brabantse land

IVN afdeling Sint-Oedenrode
Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging.
De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

IVN Sint-Oedenrode is een afdeling van de landelijke organisatie IVN
IVN Sint-Oedenrode ook wel IVN Rooi genoemd heeft ca. 100 leden en organiseert lezingen, wandelingen en cursussen.

Wildbeheereenheid Midden Brabant
De Faunabeheereenheid houdt zich bezig met:
• het beheer van soorten
• het voorkomen en bestrijden van schade
Door het opstellen van het faunabeheerplan streeft de Faunabeheereenheid er naar op planmatige wijze uitvoering te geven aan deze taken. Aan het opstellen van een faunabeheerplan worden eisen gesteld. Voordat met de uitvoering van het faunabeheerplan kan worden begonnen moet het plan eerst door G.S. zijn goedgekeurd (conform artikel 30 van de Wet) en moeten er ontheffingen zijn verleend op basis van het plan.

ZLTO Dommelland
ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie) is een vereniging voor ondernemers in de groene ruimte. In Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland vertegenwoordigen wij bijna 18.000 leden, die wij ondersteunen bij het realiseren van een duurzame positie in markt en maatschappij. Sint-Oedenrode valt onder het werkgebied van afdeling Dommelland van de ZLTO.