Diependaal-in-de-lente-14-05-2015.jpg
Dommel_bij_Nijnsel_4_mei_2015.jpg
H_van_Weert_Dommel_bij_Watermolenstraat_2015.JPG
Henri_van_Weert_zonsopkomst_5.JPG
Hulst_zaterdagmorgen_4_september_2010_078_bewerkt-1.jpg
Nijnsel_zondagmorgen_28_september_2013_146_bewerkt-2.jpg
Olland-dommeldal-zondag-18-april-2010-293.jpg
Panorama_Dommel_Olland_1_2.JPG
Panorama_Dommel_Olland_2.JPG
Panorama_Schijndelse_Heide_16_mei_2014_bewerkt-1.jpg
Panorama_boerderij_Everse_18_oktober_2014_bewerkt-2.jpg
Panorama_boerderij_Everse_26_03_2014_uit_RAW_bewerkt-1.jpg
Vrijdagmorgen_16_mei_2014_008_bewerkt-1.jpg

Onderstaand een aantal organisaties die het Roois Landschap regelmatig in het veld of aan de vergadertafel tegenkomt:

 • Brabants Landschap
  De terreinbeheerder die grote stukken natuurgebied in de gemeente beheert (o.a. Dommeldal en de Geelders) en actief ondersteunt bij natuurbeheer van flora en fauna in het landschap.
 • Het Groene Woud
  Streekorganisatie Het Groene Woud en De Meierij wil - samen met alle betrokkenen - de kernkwaliteiten van Het Groene Woud versterken en de regionale economie stimuleren. Daarnaast heeft de Streekorganisatie een belangrijke taak als het gaat om het op de kaart zetten van het gebied en het bevorderen van samenwerking en innovatie in de streek. De Streekorganisatie doet dit door: partijen bij elkaar te brengen, processen te beïnvloeden, projecten te initiëren, initiatiefnemers van projecten te faciliteren, het organiseren van de financiering, enz. In Het Groene Woud bruist en borrelt het van de betrokken bewoners, enthousiaste ondernemers en bevlogen natuurliefhebbers. Samen zetten zij zich in voor het gebied, voor interessante initiatieven en meer.
 • Agrarische natuurvereniging Het Groene Woud
  Agrarische natuurvereniging (ANV) Het Groene Woud draagt haar steentje bij aan het verbeteren van de biodiversiteit in het Nationaal Landschap Het Groene Woud. Onder begeleiding van de vereniging worden nieuwe landschapselementen aangelegd en bestaande elementen weer in ere hersteld. ANV Het Groene Woud heeft de Countdown 2010 verklaring ondertekend en het verbeteren van de biodiversiteit in Het Groene Woud als één van de belangrijkste speerpunten aangemerkt. Een belangrijke activiteit op dit gebied is de rol van veldloket, die zij vervult voor het Stimuleringskader Groen Blauwe Diensten.
 • Staatsbosbeheer
  De terreinbeheerder die grote stukken natuurgebied in de gemeente beheert, o.a. het Vressels bos, de Hazeputten, de Dommelbeemden en de Geelders.
 • Natuurlijk!Sint-Oedenrode
  Volop informatie over wandel- en fietsmogelijkheden in het Rooise landschap via de Natuurlijk!Sint-Oedenrode app en via de website.
 • Waterschap De Dommel
  Waterschap De Dommel is dé waterpartner in Midden-Brabant. Samen met anderen werken ze aan droge voeten, voldoende en schoon water. Ze dragen actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving. Een leefomgeving waarin mensen graag wonen, werken en recreëren met goede condities voor ondernemers.
 • Stichting de Brabantse Boerderij
  Onze partner in de organisatie van de cursus "Vlechtheggen in Het Groene Woud".
 • Vlechtheggen.nl
  Deze site is voortgekomen uit de cursus "Vlechtheggen in Het Groene Woud" en geeft achtergrondinformatie over de vele aspecten van vlechtheggen.