Slider

logo

Vlechtheggengroep

Voortbouwend op het initiatief van de studiedag "Heggen en houtwallen in Het Groene Woud" uit 2008 hebben Henri van Weert en Wim de Vrij in 2011 gehoor gegeven aan de oproep van Stichting Streekrekening Het Groene Woud om een cursus voor natuurwerkgroepen over vlechtheggen op te zetten. Zie ook “Vlechtheggen in Het Groene Woud”.
Als gevolg daarvan is ook een 'eigen' vlechtheggengroep van 6 vrijwilligers opgericht, die vervolgens de vlechtheggencursus heeft gevolgd. Behalve deze groep zijn er in Sint-Oedenrode nog 10 mensen naar de cursus geweest waarvan 5 van IVN Rooi.

Op 10 maart 2013 heeft het gezamenlijke team van IVN Rooi en Roois Landschap voor de eerste keer deelgenomen aan het Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten. Het team bestaand uit Peer van Bakel, Dik en Tony Hulzebos, Jan Vermeltfoort en Wim de Vrij, won bij deze eerste deelname al meteen de 3e prijs!
Ook in latere jaren heeft het team goed gescoord tijdens de kampioenschappen, alles in voorbereiding op het daadwerkelijke vlechten van de eerste aangelegde vlechtheggen in Sint-Oedenrode.